Lidenskap for lakk

johnny fra volmax skadesenter
Johnny Rones har alltid interessert seg for bil. Med snart 25 års fartstid har han opparbeidet seg en betydelig kunnskap om bransjen. I dag leder han et av landets mest moderne lakkeringsverksteder.

Bilinteressen har vært der siden Johnny var liten gutt. Det var derfor ikke unaturlig at han valgte billakkering som yrkesvei. Johnny tok fagbrev og mesterbrev på midten av nittitallet, fikk raskt jobb hos skadesenteret Holmestrand Lakkering AS, hvor han senere også ble eier. Etter nærmere tjue år på Holmestrand Lakkering fikk han et tilbud fra Volmax som da planla å bygge Norges mest moderne skadesenter. De ville gjerne ha Johnny med på laget.

STOR KAPASITET OG MODERNE UTSTYR

– Det var ikke vanskelig å svare ja på spørsmålet om jeg ville være med å starte opp den nye lakkavdelingen. Jeg fikk være med på hele prosessen med planlegging, innkjøp av utstyr og oppstart, forteller Johnny.

I tre år har han ledet lakkavdelingen på Volmax Skadesenter på Borgeskogen der det jobber seks medarbeidere. På lakkavdelingen er det gjort betydelige investeringer i utstyr og anlegget har kapasitet til å påta seg de aller største jobbene.

– Hos oss fikser vi alt fra riper og småskader til full lakkering på lastebiler, busser, store semitrailere, anleggsmaskiner, båter og industrilakkering. Vi er vant til varierte oppdrag og er veldig gode på å finne de beste løsningene for kunden. Fokuset vårt er å levere kvalitet hele veien, sier Johnny.

Les mer om lakkavdelingen på Borgeskogen her.

TRIVES BEST I HØYT TEMPO

Johnny trives best de dagene «gutta» har mye å gjøre på verkstedet, og når flyten og produksjonen går som den skal. Han forteller at det mest spennende er når det kommer inn store prosjekter og spesielle, utfordrende lakkeringsjobber. På designoppdrag hender det også at de samarbeider med motivlakkerere. Da er det ekstra moro å overlevere det ferdige resultatet til en fornøyd kunde.

– Som leder av lakkavdelingen er det viktig å holde oversikten over større jobber slik at tidsforbruket ikke sklir ut, og man må ta avgjørelser på stående fot. Vi kan sjelden planlegge langt frem siden kunden aldri vet at de skal bulke. Det viktig å snu seg fort rundt når skaden først har skjedd, målet er jo at kunden kommer seg fortest mulig ut på veien igjen, påpeker Johnny.

Veteranbil og sykkel

Når Johnny først har fri fra jobben, er det restaurering av veteranbiler som gjelder. Han har blant annet deltatt på flere utstillinger og vunnet en rekke premier. Ellers stortrives han også på to hjul i sydligere strøk.

– Jeg trener mye på sykkel, og om våren tar jeg gjerne en uke på Mallorca bare for å sykle. Hvis jeg føler formen er grei, stiller jeg også gladelig i noen ritt. Ellers er både kona og jeg glad i å reise, så vi besøker ofte nye steder når vi først har tid til litt ferie, avslutter Johnny.

Har du behov for lakkeringstjenester? Vi tilbyr reparasjon og omlakkering på alt av rullende materiell – uavhengig av merke. Kontakt vår lakkavdeling på Volmax skadesenter her.

Johnny i Volmax Skadesenter på sykkel
Johnny forran en veteranbil
Veteranbil på podie

Lakk

Vi fikser det meste, alt fra å utbedre små riper og småskader til profilering eller omlakkering i firmaets nye farger eller større lakkeringsjobber i forbindelse med skadeoppretting.